CHENGDU, 27 Aralık (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde Salı günü eyalet merkezi Chengdu ile Zigong ve Yibin kentlerini birbirine bağlayan yeni bir yüksek hızlı demiryolu açıldı. Chengdu-Zigong-Yibin yüksek hızlı demiryolu saatte 350 kilometre hız yapabiliyor ve 261 kilometrelik hat üzerinde 12 istasyon bulunuyor.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü

Chengdu-Zigong-Yibin yüksek hızlı demiryolu şirketinin yöneticisi Zhang Zongwei, engebeli arazi yapısı nedeniyle yeni hat üzerinde 231 köprü ve 29 tünel bulunduğunu söyledi. Yeni demiryolu hattı, Chengdu ile Guiyang arasında saatte 250 kilometre tasarım hızına sahip mevcut demiryolu hattına ek olarak inşa edildi. Bu iki hat, Chengdu ve Yibin arasında bir döngü oluşturuyor. Hat, seyahat süresini kısaltarak Sichuan'ın güneyindeki Yibin ve Zigong gibi kentler ile komşu Yunnan ve Guizhou eyaletlerindeki diğer kentlerin Chengdu-Chongqing ekonomik çemberine daha fazla entegre olmalarına yardım etmek üzere tasarlandı. Demiryolu, Çin'in kuzeyi ve güneyini birbirine bağlayan sekiz ana dikey hat ile doğusunu ve batısını birbirine bağlayan sekiz yatay hat etrafında toplanan yüksek hızlı demiryolu ağının bir parçası.

Editör: Şeymanur Erbay