Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

CHANGSHA, 5 Şubat (Xinhua) -- Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinde düzenlenen yerel bir çiftlik ürünleri fuarının çatısının yoğun kar yağışı nedeniyle çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Yerel acil durum yönetim bürosunun verdiği bilgilere göre, Nanxian ilçesinde düzenlenen fuarın çatısı biriken karın ağırlığını kaldıramayarak Pazartesi günü 10.15'te kısmen çöktü ve 14 kişi çöken çatının altında mahsur kaldı. Kurtarma görevlileri saat 13.00 itibarıyla mahsur kalan herkesi kurtardı, ancak bir kişi tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Hayati tehlikesi bulunmayan 13 yaralı ise hastanede tedavi altına alındı. Tıbbi tedavi sağlanması ve güvenlik önlemlerinin artırılması için çok yönlü çalışmalar devam ediyor.
Acil Durum Yönetimi Bakanlığı Pazar günü eyaletin düşük sıcaklıklar, yağmur, kar ve dondurucu koşullardan kaynaklanan afetlere yönelik acil durum müdahale seviyesini 4. seviyeden 3. seviyeye güncellemişti.

Editör: Şeymanur Erbay