Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin özel temsilcisi İran Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılacak Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin özel temsilcisi İran Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılacak

BEYRUT, 19 Ocak (Xinhua) -- Çin'in Lübnan Büyükelçisi Qian Minjian, telekomünikasyon merkezlerinde güneş enerjisi üretimi projesini desteklemek amacıyla Çin'in Lübnan'a güneş panelleri hibe edeceğini duyurdu.
Çin Büyükelçiliği'nden Perşembe günü yapılan açıklamaya göre Qian, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Lübnan Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Konseyi Başkanı Nebil el-Cisr ile görüşmesinin akabinde söz konusu ifadeleri kullandı.El-Cisr, projenin Lübnan'da devlete ait telekom operatörü Ogero'nun yaklaşık 358 merkezini kapsayacağını ve Ogero'nun ülke genelindeki tüm istasyonlarının yarısından fazlasına fayda sağlamasının beklendiğini ifade etti. El-Cisr, "Projenin sonraki aşamaları konusunda Çin tarafıyla diyalog halindeyiz. Aynı zamanda iki taraf arasında gelecekte gerçekleştirilecek yeni işbirliği projelerini de görüşüyoruz" dedi.
 Qian ise Çin'in Lübnan'da hayata geçirilebilecek daha fazla işbirliği projesi arayışında bulunacağını belirterek, "Lübnan ile ilişkilerimize değer veriyoruz" diye konuştu.

Editör: Şeymanur Erbay