Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

BEİJİNG, 19 Ocak (Xinhua) -- Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Perşembe günü Beijing'de küresel yatırım şirketi Warburg Pincus'un Başkanı ve eski ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ile bir araya geldi.
Görüşmede iki taraf, Çin-ABD ilişkileri, Çin ekonomisi, sermaye piyasaları ve diğer konularda görüş alışverişinde bulundu. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan He, iyi bir toparlanma ivmesi sergileyen Çin ekonomisinin yüksek kaliteli kalkınmada büyük ilerleme kaydettiğini ve geleceğinin parlak olduğunu belirtti. He, Çin'in yüksek düzeyde dışa açılımı sürdüreceğini, piyasa odaklı, hukuka dayalı ve uluslararası hale gelmiş iş ortamını iyileştireceğini ve Warburg Pincus şirketinin Çin'in sermaye piyasası inşasına katılıp kalkınma fırsatlarını paylaşmasını memnuniyetle karşılayacağını vurguladı.
Warburg Pincus şirketinin 30 yıldır Çin'de olduğunu ve Çin'de faaliyet gösteren ilk küresel varlık yönetimi ve yatırım şirketi olduğunu kaydeden Geithner ise şirketin Çin pazarından köklü şekilde yararlanmaya devam edeceğini belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay