BEİJİNG, 7 Haziran (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Kamu Güvenliği Bakanı Wang Xiaohong, Perşembe günü ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ile video görüşmesi yaptı. Wang, her iki tarafın da iki ülkenin liderleri arasında varılan önemli mutabakatı hayata geçirmesi, karşılıklı saygı ilkesine bağlı kalması, farklılıkları yönetmesi ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi: Çin-Güney Kore ilişkileri bozulamaz Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi: Çin-Güney Kore ilişkileri bozulamaz

Bakan, kolluk kuvvetleri işbirliğinde daha fazla sonuç elde etmek üzere iki ülkenin uyuşturucu kontrolü, yasadışı göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesi ve sınır aşan suçlarla mücadele gibi alanlarda işbirliğini artırması gerektiğini söyledi. Wang, ABD'nin Çin'in endişelerine son derece önem vermesi ve somut eylemlerle samimiyetini göstererek ikili işbirliğine pozitif enerji aşılaması gerektiğini belirtti.
Her iki taraf da uyuşturucu kontrolü ve kolluk kuvvetleri işbirliğiyle ilgili konularda iletişimi sürdürme konusunda uzlaştı.

Editör: Şeymanur Erbay