Çin'in büyük veri borsalarında listelenen ürün sayısı 13.000'i aştı Çin'in büyük veri borsalarında listelenen ürün sayısı 13.000'i aştı

BEİJİNG, 30 Ağustos (Xinhua) -- Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Salı günü Beijing'de Arap Parlamentosu Başkanı Adel Al Asoomi ile bir araya geldi.
Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, Çin'in Arap ülkeleriyle birlikte çalışarak birbirlerini sağlam şekilde desteklemeye, faydaya dayalı işbirliğini derinleştirmeye ve medeniyetler arasındaki etkileşim ve karşılıklı öğrenmeyi artırmaya istekli olduğunu belirtti. Wang ayrıca, BRICS blokuna tam üyelikleri münasebetiyle Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni tebrik etti. Wang, Ortadoğu'nun geleceği ve kaderinin, bölge ülkeleri ve halklarının elinde olması gerektiğine işaret etti ve Çin'in, Filistin meselesinin en kısa sürede, adil ve makul şekilde çözülmesini desteklediğini söyledi. Adel Al Asoomi ise Arap ülkelerinin Çin'i güvenilir bir stratejik ortak olarak gördüğünü, Çin'in önerdiği bir dizi önemli inisiyatifi son derece takdir edip desteklediğini ve ikili ilişkileri yeni bir seviyeye taşımaya istekli olduğunu ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay