DAVOS, 17 Ocak (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Çin'e yatırım yapmanın büyük kazançlar ve daha iyi bir gelecek olarak geri döneceğini belirtti. İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu 2024 Yıllık Toplantısı çerçevesinde, Salı günü forumun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab'ın ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğinde çok uluslu şirketlerin başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunan Li söz konusu açıklamayı yaptı. Çok uluslu şirketlerin, Çin'in reform ve dışa açılımının katılımcıları, tanıkları ve yararlanıcıları olduğunu belirten Li, Çin ekonomisindeki uzun vadeli olumlu gidişatın aynen devam edeceğini ve tüm ülkelerin işletmelerine daha fazla kalkınma fırsatı sunacağını ifade etti. Mevcut koşullarda çeşitli bölgelerde devam eden savaşların, dünya ekonomisinin toparlanmasını daha da zorlaştıracağına işaret eden Li, Çin'in her türlü bölünme ve cepheleşmeye karşı olduğunu ve kapısını dış dünyaya daha geniş açacağını vurguladı.

Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var

Li, Çin'in yabancı işletmelerin ülkede yatırım ve iş yapmasını memnuniyetle karşıladığını, Çin'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli işletmelerin karşılaştığı zorluk ve sorunları ciddi şekilde ele alarak çözmeye hazır olduğunu, yabancı sermayeli işletmelere yerli işletmelerle aynı muameleyi uyguladığını ve istikrarlı, adil ve öngörülebilir bir iş ortamı yarattığını belirtti. Başbakan, Çin'in kalkınma sürecinin getirdiği fırsatlardan herkesin en iyi şekilde faydalanmaya devam etmesi ve Çin'de daha iyi ve büyük gelişme kaydetmesi temennisinde bulundu. Walmart, JPMorgan Chase, Intel, BASF, Volkswagen ve Siemens'in de aralarında bulunduğu 14 çok uluslu şirketin liderleri yemeğe iştirak etti. Çin pazarındaki yatırımlarının yıllar içinde büyük başarılar getirdiğini ve ülkenin ekonomik kalkınmasına güvenlerinin tam olduğunu belirten liderler, Çin ile işbirliğini derinleştirmeye, ülkede büyümeye devam etmeye ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmaya istekli olduklarını ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay