BEİJİNG, 7 Haziran (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD'nin, Afrika'nın kalkınması ve yeniden canlanması için gerçek finansal katkıda bulunmasını ve somut şeyler yapmasını umduklarını söyledi. Mao, Cuma günkü olağan basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden'ın Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ne yönelik olumsuz yorumları hakkındaki soru üzerine söz konusu açıklamayı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

İnisiyatif hakkında en fazla söz hakkına sahip olanların Kuşak ve Yol üyesi ülkeler olduğunu vurgulayan Mao, on yılı aşkın bir süre önce inisiyatifin önerilmesinden bu yana, Çin'in 150'den fazla ülke ve 30'un üzerinde uluslararası kuruluşla 200'ü aşkın Kuşak ve Yol işbirliği anlaşması imzaladığını belirtti.
Sözcü, Kuşak ve Yol işbirliğinin, katılımcı ülkelerin halklarına somut faydalar getirdiğini ve uluslararası toplum tarafından geniş kabul gördüğünü kaydetti.

Afrika'nın Kuşak ve Yol işbirliğine aktif şekilde katılan bölgelerden biri olduğunu hatırlatan Mao, birçok Afrika ülkesinin Kuşak ve Yol sayesinde ilk karayollarını, ilk deniz köprülerini ve ilk sanayi parklarını inşa ettiğini ve Afrika'da tüm kıtaya yayılan eksiksiz tesisleriyle ilk hastalık kontrol merkezinin inşa edildiğini söyledi. Mao, "Başkalarının yaptıklarını eleştirmek kolaydır, zor olan ise o şeyi başkalarından daha iyi yapmaktır. ABD'nin, Afrika'nın kalkınması ve yeniden canlanması için gerçek finansal katkıda bulunmasını ve somut bir şeyler yapmasını umuyoruz" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay