İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi

SCHARLAU, 8 Mayıs (Xinhua) -- Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletini kasıp kavuran fırtına ve yağışların tetiklediği seller nedeniyle son 24 saat içinde 5 kişi daha hayatını kaybederken, ölü sayısı 90'a yükseldi. Eyaletin sivil savunma kurumunun Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Uruguay ve Arjantin sınırında yer eyalette son 8 gün içinde rekor yağışlar, seller ve çamur kaymaları nedeniyle 132 kişi kayboldu, 361 kişi yaralandı ve 200.000'den fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinin Novo Hamburgo kentine bağlı Santo Afonso bölgesinde selden etkilenen insanları tahliye eden bir kurtarma ekibi, 7 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua)

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletine bağlı Sao Leopoldo kentinin Scharlau semtinde sular altında kalan bir binanın balkonunda oturan insanlar, 7 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua)

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletine bağlı Sao Leopoldo kentinin Scharlau semtinde sular altında kalan bir evin garajının çatısında oturan bir adam, 7 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua)

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinin Novo Hamburgo kentine bağlı Santo Afonso bölgesinde sular altında kalan bir sokak, 7 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay