GAZZE, 19 Aralık (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler yetkilileri ve yardım kuruluşları, iki aydır devam eden İsrail saldırıları sırasında Gazze'deki 2,3 milyon insanın büyük çoğunluğunun yerinden edilmesi nedeniyle bölgede kitlesel açlık ve hastalık gibi durumların yaşandığı uyarısında bulunarak "insani kriz" alarmı verdi.

1-339Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde geçici bir sığınakta kalan yerinden edilmiş Filistinliler, 18 Aralık 2023. (Fotoğraf: Yasser Qudih/Xinhua)

2-309Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde geçici bir sığınakta yemek hazırlayan yerinden edilmiş Filistinliler, 18 Aralık 2023. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

3-284Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde geçici bir sığınakta ateş yakarak ısınan yerinden edilmiş Filistinliler, 18 Aralık 2023. (Fotoğraf: Yasser Qudih/Xinhua)

İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi

4-214Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde geçici bir sığınakta bir çadırın içindeki yerinden edilmiş Filistinli çocuklar görülüyor, 18 Aralık 2023. (Fotoğraf: Yasser Qudih/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay