KABİL, 25 Mart (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Afganistan tarafından yayımlanan bir rapora göre, Afganistan nüfusunun yaklaşık yüzde 79'u içme suyuna erişimden yoksun. Cuma günü yayımlanan raporda şiddetli kuraklık şartları, ekonomik istikrarsızlık ve uzun süren çatışmaların neden olduğu yıkıcı etkilerin Afganistan'da su altyapısını büyük ölçüde zayıflattığına dikkat çekildi.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Raporda söz konusu krizin, evin sorumluluğunun kadında olduğu haneleri orantısız şekilde etkilediğine ve kamuya açık su tesislerine erişimde ilave engellerle karşılaşan kadınların savunmasızlığını daha da artırdığına vurgu yapıldı. Denize kıyısı olmayan Afganistan şiddetli bir kuraklıkla boğuşuyor. Geçici hükümet, yeraltı sularını iyileştirmek ve depolamak için ülke genelinde küçük barajlar, su şebekeleri ve su kanalları inşa ediyor.

Editör: Şeymanur Erbay