Çin donanma filosu, refakat görevlerini ve ortak tatbikatları tamamlayarak ülkeye geri döndü Çin donanma filosu, refakat görevlerini ve ortak tatbikatları tamamlayarak ülkeye geri döndü

DAKKA, 2 Mayıs (Xinhua) -- Bangladeş'in büyük bölümü sıcak hava dalgasının etkisi altına girerken, Güney Asya ülkesinde bu yıl aşırı sıcaklık rekoru kırıldı. Bangladeş Meteoroloji Departmanı'na (BMD) göre ülkenin güneybatısındaki Jessore bölgesinde Salı günü termometreler 43,8 santigrat dereceyi gösterirken, 1989'dan bu yana en yüksek sıcaklık kaydedilmiş oldu.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da serinlemek için suya atlayan bir çocuk, 30 Nisan 2024. (Fotoğraf: Xinhua)

Dakka'da sıcaklık Salı günü üst üste ikinci günde de 40,5 santigrat dereceye yükseldi. BMD verilerine göre Dakka'da son birkaç gündür en yüksek sıcaklık 40 santigrat derece civarında seyrediyor. Başkent Dakka'da geçen yıl 16 Nisan'da 40,6 santigrat derece ile son 58 yılın en yüksek sıcaklığı kaydedilmişti.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir nehir kıyısındaki tekneden kum indiren işçiler, 1 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Xinhua)

Hükümet Salı günü yaptığı açıklamada Bangladeş'te kavurucu sıcaklar nedeniyle bir hafta içinde 8'i erkek ve 2'si kadın olmak üzere en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayarak, üst üste gelen aşırı sıcak hava koşullarının etkisini vurguladı. Bangladeş şu anda son yılların en şiddetli sıcak hava dalgalarından biriyle boğuşurken, ilk ve orta dereceli okulların Perşembe gününe kadar kapatılması talimatı verildi. 

Editör: Şeymanur Erbay