KANBERRA, 10 Haziran (Xinhua) -- Avustralya hükümeti, halkı sigara ve elektronik sigarayı bırakmaya teşvik etmek için yeni bir kampanya başlattı. Sağlık Bakanı Mark Butler, Pazartesi günü yaptığı açıklamada sigara ve elektronik sigaranın sağlığa zararları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla 63,4 milyon Avustralya doları (41,7 milyon ABD doları) değerinde bir reklam kampanyası başlatıldığını duyurdu.

İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi

Bu kampanya, elektronik sigara kullanımının risk ve zararları hakkında federal hükümetin kamuoyuna yönelik ilk reklamı ve yaklaşık 10 yıl içinde ulusal çaptaki ilk sigarayla mücadele kampanyası olarak öne çıkıyor.
Kampanya televizyon, radyo ve sosyal medya üzerinden yürütülecek. Ayrıca federal hükümete ait bir reklam kampanyasında TikTok ilk kez kullanılacak. Cancer Council adlı sivil toplum kuruluşuna göre tütün kullanımı, Avustralya'da yılda 24.000 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan önlenebilir ölüm ve hastalıkların başlıca nedeni.

Editör: Şeymanur Erbay