CAKARTA, 18 Ocak (Xinhua) -- ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) Genel Sekreteri Kao Kim Hourn, Çin'in 2023 yılındaki ekonomik başarılarına atıfta bulunarak, Çin ekonomisinin ASEAN ve dünya için önemli olduğunu belirtti.Kao Kim Hourn, Çarşamba günü Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki ASEAN Sekretaryası'nda Xinhua ile gerçekleştirdiği söyleşi sırasında söz konusu açıklamayı yaptı.

Çin: Sudan ile Güney Sudan arasındaki Abyei bölgesinde siyasi sürecin yeniden başlatılması için çaba gösterilmeli Çin: Sudan ile Güney Sudan arasındaki Abyei bölgesinde siyasi sürecin yeniden başlatılması için çaba gösterilmeli

fuar2-1Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de bulunan Nanning Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin-ASEAN Fuarı'nda durian meyvesi satan Vietnamlı tüccarlar, 18 Eylül 2023. (Fotoğraf: Zhang Ailin/Xinhua) Kao Kim Hourn, "ASEAN ve Çin arasında ticaret artarken, Çin'den yatırım gelmeye devam ediyor. ASEAN ve Çin arasında, özellikle de ASEAN ekonomisinin tüm alanlarında daha fazla işbirliği yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Örneğin Çin'in, tarım ürünleri de dahil olmak üzere ASEAN ülkelerinden daha fazla ithalat yapmaya devam etmesini umuyoruz" dedi. Genel sekreter, bölge ve dünyanın kalkınması açısından Çin'in güçlü ekonomisinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay