Mısır medyası: Gazze ateşkes görüşmelerinde bazı ihtilaflı noktalar halen çözülemedi Mısır medyası: Gazze ateşkes görüşmelerinde bazı ihtilaflı noktalar halen çözülemedi

KAHİRE, 27 Şubat (Xinhua) -- Çinli ve Mısırlı temsilciler, Çin'de antik Mısır'a ait kültürel kalıntılara yönelik bir sergi düzenlenmesi için Pazar günü bir işbirliği anlaşması imzaladı. Kahire'deki Çin Büyükelçiliği'nden yapılan basın açıklamasına göre, Shanghai Müzesi 19 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında sergiye ev sahipliği yapacak. Sergide Kral Tutankamon, III. Amenemhat, II. Ramses ve Kraliçe Hatşepsut'un heykelleri de dahil olmak üzere antik Mısır'ın farklı dönemlerini kapsayan yaklaşık 800 eser gösterilecek. Seçilen eserler Kahire, Süveyş, Luksor ve İsmailiye kentlerindeki çeşitli müzelerden ve Tarihi Eserler Yüksek Konseyi depolarından alındı. Anlaşma, Shanghai Müzesi Direktörü Chu Xiaobo ile Mısır Tarihi Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Veziri tarafından imzalandı. Mısır'daki Çin Büyükelçiliği'nde Kültür Müsteşarı ve Kahire'deki Çin Kültür Merkezi Direktörü Yang Ronghao ile Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed İsa da törende hazır bulundu.
Çin'in sergiye ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İsa, Mısır'ın turistik ürünlerinin Çin'de tanıtılması açısından bu serginin önemli bir platform işlevi göreceğini kaydetti.

Editör: Şeymanur Erbay