SHENZHEN, 24 Mayıs (Xinhua) - 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı (ICIF) Perşembe günü Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde başladı. Organizatörlere göre, fiili katılımla ve çevrimiçi olarak aynı anda düzenlenen beş günlük etkinliğe 6.000'den fazla devlet kurumu, kültürel kuruluş ve işletme katıldı ve etkinlik kapsamında 120.000'den fazla sergi açıldı.

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nı (ICIF) ziyaret eden insanlar, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Liang Xu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nı (ICIF) ziyaret eden insanlar, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Mao Siqian/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nda (ICIF) bir katılımcı bir ziyaretçiye ürünlerini tanıtıyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Mao Siqian/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nı (ICIF) ziyaret eden insanlar, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Deng Hua/Xinhua)

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nda (ICIF) bir ziyaretçi Çince karakterlerden ilham alan yaratıcı ürünleri inceliyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Liang Xu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nda (ICIF) insanlar bir Çin halk dansı olan Yingge Dansı yapıyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Liang Xu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nda (ICIF) insanlar, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi'nin kültür endüstrisi inovasyonuna adanmış bir pavyonun içindeki Tencent standında VR cihazı ile Çin'in Mogao Mağaraları'nın güzelliğini deneyimliyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Deng Hua/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nda (ICIF) bir ziyaretçi geleneksel başlıklardan bir parça deniyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Mao Siqian/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Dünya Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 20. Çin (Shenzhen) Uluslararası Kültür Endüstrileri Fuarı'nda (ICIF) bir ziyaretçi, Çin trendleri veya "Çin şıklığı" olarak da bilinen Guochao ile ilgili sergileri inceliyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Deng Hua/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay