TİANJİN, 8 Nisan (Xinhua) -- 50 ülke ve bölgeden 1.800'i aşkın turisti ağırlayan Serenade of the Seas kruvaziyer gemisi, Pazar günü sabah saatlerinde Çin'in kuzeyindeki liman kenti Tianjin'de bulunan Tianjin Uluslararası Kruvaziyer Ana Limanı'na yanaştı. 800'den fazla mürettebat ve 1.800'ü aşkın turisti taşıyan gemi, bir gece ve iki gün boyunca Tianjin'de demirleyecek. Turistlerin çoğu Beijing ve Tianjin kentlerinde gezintiye çıkacak. Tianjin Uluslararası Kruvaziyer Ana Limanı Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Dong Zichen'e göre, liman 2024 yılının başından bu yana 22 kruvaziyer gemisi ve 68.000 turist ağırladı.

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde bulunan Tianjin Uluslararası Yolcu Kruvaziyer Ana Limanı'na yanaşan Serenade of the Seas adlı yolcu gemisi görülüyor, 7 Nisan 2024. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)

Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde bulunan Tianjin Dongjiang sınır denetleme istasyonunda geçici giriş izni için başvuruda bulunan yabancı turistler, 7 Nisan 2024. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)

Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde bulunan Tianjin Dongjiang sınır denetleme istasyonunda geçici giriş izni için başvuruda bulunan yabancı turistler, 7 Nisan 2024. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)

Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde bulunan Tianjin Uluslararası Yolcu Kruvaziyer Ana Limanı'nda yolcu geçiş işlemleri için sıraya giren yabancı turistler, 7 Nisan 2024. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)

Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde yabancı turistlere ödeme yöntemleri hakkında kılavuzluk edecek materyaller temin eden bir personel, 7 Nisan 2024. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde yolcu geçiş işlemlerini tamamladıktan sonra kenti gezmeye hazırlanan yabancı turistler, 7 Nisan 2024. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)

Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde bulunan Tianjin Uluslararası Kruvaziyer Ana Limanı'nda otobüse binen yabancı turistler, 7 Nisan 2024. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay