URUMQİ, 28 Ocak (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki kara limanlarından yapılan ithalat ve ihracattaki kargo hacmi 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8,6 artarak 74,7 milyon ton ile rekor seviyeye ulaştı. Bölgedeki Ticaret Bürosu bu büyümeyi, Çin-Avrupa yük treni hizmetinin sorunsuz şekilde taşınmasını sağlamaya öncelik veren gümrük işlemlerinin verimliliğinin artırılmasına bağladı. Bu sayede her bir trenin gümrükteki muayene süresi önceki yıl 70 dakika iken geçen sene 35 dakikaya indirildi.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Bu arada tarım ürünlerinin hızlı gümrük işlemlerine yönelik oluşturulan "yeşil kanal", Kazakistan, Tacikistan ve Kırgızistan sınırındaki sekiz karayolu limanının tamamını kapsıyor. Bölge Ticaret Bürosu Müdür Yardımcısı Li Xuan, Xinjiang'ın 2024 yılında kargo ticaretinin verimli olmasını sağlamak için liman prosedürlerini geliştirmeye devam edeceğini, "akıllı liman" inşasına hız vereceğini ve komşu ülkelerle liman işleri konusunda etkileşim ve işbirliğini artıracağını belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay