SHANGHAİ, 28 Ocak (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı'nın ekonomik bilgi hizmetlerinin yan kuruluşu olan Çin Ekonomik Bilgi Servisi, Cumartesi günü Shanghai'daki merkezini açtı. Çin Komünist Partisi Shanghai Belediye Komitesi Sekreteri Chen Jining ve Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, açılış törenine katılarak birer konuşma yaptı.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Paris'te Çin Olimpiyat Takımı'nı ziyaret etti Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Paris'te Çin Olimpiyat Takımı'nı ziyaret etti

Chen, Shanghai'da ekonomi, finans, ticaret, sevkıyat ve bilim-teknoloji inovasyonu için uluslararası bir merkez oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederken, Çin Ekonomik Bilgi Servisi Shanghai merkezinin, işletmelerin ve kentin kalkınmasına daha iyi hizmet etmek için başta finans bilgileri olmak üzere ekonomik bilgi hizmetlerini geliştirmesinin beklendiğini belirtti. Fu ise Xinhua'nın Çin'in ekonomik bilgi hizmetleri sektöründe öncü olduğuna işaret ederek Xinhua'nın, merkezin açılışını Shanghai ile çok yönlü işbirliğini artırmak için yeni bir başlangıç olarak görmeye hazır olduğunu ifade etti.

Xinhua Başkanı ajansın, Shanghai'ın Çin'e has bir finans sistemi inşa etmede ve Çin'in finans sektörünün yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmede daha büyük rol oynamasını destekleyeceğini söyledi. Törende Xinhua ile kentteki banka ve devlet kurumları arasında dijital dönüşüm, büyük veri, endeks geliştirme ve düşünce kuruluşu hizmeti gibi alanlarda işbirliği belgeleri teati edildi. Çin Ekonomik Bilgi Servisi, 30 yılı aşkın deneyimi ile ülkedeki en kapsamlı ve güvenilir ekonomik bilgi ürün ve hizmet sağlayıcılarından biri haline geldi. Serviste, Çin'in yanı sıra dünya genelinde 180 ülke ve bölgeye yayılan geniş bilgi toplama ağıyla desteklenen 1.000'den fazla analist ve uzman çalışıyor.

Editör: Şeymanur Erbay