Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

HEFEİ, 29 Şubat (Xinhua) -- Volkswagen, Çin pazarına yönelik iki adet akıllı bağlantılı araç modeli geliştirmek üzere Çinli elektrikli araç startup'ı XPeng ile stratejik teknik işbirliği için anlaşma imzaladı. Volkswagen Grubu Çin tarafından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, 2026'da piyasaya sürülmesi planlanan iki model en son teknolojik yazılım ve donanıma sahip olacak ve Çinli müşterilere sezgisel, bağlantılı bir dijital deneyim ile gelişmiş otomatik sürüş fonksiyonları sunacak. Yapılan anlaşmaya göre iki taraf, müşterek araç ve platform parçaları için bir ortak tedarik programına dahil oldu. Tasarım ve mühendislik aşamasında ortak tedarik ve yenilikçi teknolojilerin kullanımı sayesinde, bu iki elektrikli araç modeli için geliştirme süresi yüzde 30 oranında kısaltılacak.

Anlaşmaya göre, Volkswagen'in Almanya dışındaki en büyük geliştirme merkezi olan ve Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de bulunan Volkswagen Çin Teknoloji Şirketi, iki tarafın mümkün olan en iyi sinerjiye ulaşabilmesi için merkezi bir ara yüz işlevi görüyor.  Volkswagen Grubu Çin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ralf Brandstaetter, "Dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen elektrikli araç pazarında, umut vadeden piyasa kollarından istifade edebilmek açısından hız temel önem taşıyor. XPeng ile ortaklık yaparak sadece geliştirme sürelerini hızlandırmakla kalmıyoruz, aynı zamanda verimliliği artırıp maliyet yapılarını optimize ediyoruz. Bu da fiyata son derece duyarlı olan bir piyasa ortamında ekonomik rekabet gücümüzü büyük oranda artırıyor" dedi. XPeng ile ortaklık yaptığını Temmuz 2023'te duyuran Volkswagen, geçtiğimiz yılın Aralık ayında XPeng'in ihraç edilen ve tedavüldeki toplam hisselerinin yaklaşık yüzde 4,99'unu satın alma sürecini tamamlamıştı.  

Editör: Şeymanur Erbay