ABD'de orman yangını nedeniyle 28.000'den fazla kişi tahliye edildi ABD'de orman yangını nedeniyle 28.000'den fazla kişi tahliye edildi

KARAKAS, 19 Ocak (Xinhua) -- Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Venezuela'nın nakliye gemilerine yönelik ABD yaptırımlarını, ülkenin deniz taşımacılığı sektörüne zarar verdiğini söyleyerek kınadı.
Rodriguez, Perşembe günü Londra merkezli Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün yeni genel sekreteri Panama doğumlu Arsenio Dominguez Velasco ile yaptığı görüşmede, söz konusu yaptırımlarla devlete ait petrol şirketi Petroleos de Venezuela'nın (PDVSA) 39 adet nakliye gemisinin ambargoya uğradığını söyledi. Rodriguez, Karakas merkezli Telesur haber kanalına yaptığı açıklamada, "Petroleos de Venezuela'nın sahip olduğu tüm gemi filosunun ve deniz taşıtlarının yasadışı yaptırıma ve ambargoya maruz kaldığına ilişkin endişelerimizi dile getirdim" dedi.

Rodriguez, Petroleos de Venezuela filosuna ek olarak Venezuela ile iş yapan "30 uluslararası ticaret gemisinin de yaptırıma uğradığını" dile getirdi. Rodriguez, "Ülke olarak, dünya çapında en fazla ambargoya maruz kalan gemi sayısında dördüncü sıradayız. Bu gerçekten utanç verici bir durum" diye konuştu. ABD yaptırımlarını "ekonomik soykırım" olarak niteleyip kınayan Rodriguez, Venezuela'ya yönelik ambargonun kaldırılması çağrısını yineledi. Rodriguez, Washington'ın tek taraflı yaptırımlarının, Venezuela'nın petrol endüstrisi ve enerji ticaretine büyük darbe indirdiğini vurguladı.

Editör: Şeymanur Erbay