HAİKOU, 18 Nisan (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı (CICPE) halkın ziyaretine açılırken, Türk iş insanı Ramazan Tüzen'in fuardaki standı ziyaretçi akınına uğruyor. Hainan'daki fuara üst üste üç yıldır katılan Tüzen, fuara kozmetikten seramik el sanatı ürünlerine ve ev tekstiline kadar Türkiye'ye özgü çeşitli ürünler getirmiş. Bu ürünlerin bazıları fuarda ilk kez sergileniyor. "Seramik ürünler el yapımı ve Türkiye'nin kültürel ögeleri olma özelliğini taşıyor. Burada son derece popülerler" diyen Tüzen, ürünlerinin hemen hemen hepsinin ziyaretçilerin beğenisini topladığını söylüyor.

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin merkezi Haikou'da düzenlenen 4. Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı'nda (CICPE) ziyaretçilere ürünlerini tanıtan Türk iş insanı Ramazan Tüzen, 16 Nisan 2024. (Fotoğraf: Zhou Huimin/Xinhua)

15 yıldır ticaretle uğraşan Tüzen, Çin'in tüketici pazarında büyük bir potansiyel gördüğünü ve işlerini genişletmek için daha fazla fırsat bulmayı umduğunu dile getiriyor. Tüzen, "Yerel ortaklar ve distribütörler bulmak istiyoruz. Fuara gelmemizin nedeni bu" diyor.

Macaristan Yatırım Teşvik Ajansı CEO'su: Çin'in teknolojik ve ekonomik büyümesi Macaristan'a fayda sağlar Macaristan Yatırım Teşvik Ajansı CEO'su: Çin'in teknolojik ve ekonomik büyümesi Macaristan'a fayda sağlar

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin merkezi Haikou'da düzenlenen 4. Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı'nda (CICPE) sergilenen Türkiye'den seramik el sanatı ürünleri, 16 Nisan 2024. (Fotoğraf: Zhou Huimin/Xinhua)

Cumartesi günü başlayan ve 18 Nisan'a kadar sürecek olan 4. Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı, Çin'de tüketici ürünleri alanında ulusal düzeydeki tek fuar olmakla birlikte Asya Pasifik bölgesinin de en büyük tüketici fuarı konumunda. Bu yıl "Açık Fırsatları Paylaşalım, Daha İyi Bir Yaşamı Birlikte Yaratalım" temasıyla 71 ülke ve bölgeden 4.000'i aşkın markanın katılımıyla düzenlenen fuar, 128.000 metrekarelik kapalı sergi alanıyla şimdiye kadarki en geniş ölçeğe ulaştı. 

Editör: Şeymanur Erbay