LOTUSNEWS --Beijing'in saygın ve bilinen bir alışveriş merkezi olan "Surprise Outlet in Beijing" çatısı altında 18 Ağustos - 29 Ekim 2023 tarihleri arasında her cuma,cumartesi ve pazar düzenlenecek ve ayrıca her hafta başka bir ülkenin konuk edileceği programın başlangıcı onur konuğu olarak Türkiye ile başladı.

3b

Programda Pekin Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin hazırladığı bölümde " Gelin Tanış Olalım" programı büyük ilgi çekti. Pekin YETKM gönüllüsü Türk Vatandaşı sanatçı Ayşe Emel Gümüş'ün “Mavi Element” atölyesinde birçok kişi geleneksel kültürümüzün estetik örneklerinden biri olan nazar boncuğunu yapma ve tanıma imkanına kavuştu .

5b
Yunus Emre standının yanı sıra Türk Müzigi'nden canlı müzikler, Türk kahvesi ve Türk çayı başta olmak üzere Türk lezzetleri ikramı ile Çinli dostlarımız Türkiye ile tanışmanın heyecanını yaşadılar. Programın açılışında T.C. Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Derya Aslangedikli ile Ticaret Müşaviri Uğur Kılıçaslan hazır bulundular.

Boğaziçi’nde Konfüçyüs Enstitüsü’nün kuruluş yıldönümü kutlandı Boğaziçi’nde Konfüçyüs Enstitüsü’nün kuruluş yıldönümü kutlandı

4b

Editör: Mustafa Karslı