RİYAD, 30 Mayıs (Xinhua) -- Suudi Kamu Yatırım Fonu'na ait bilim-teknoloji şirketi Alat ile Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo, stratejik işbirliği ve yatırım anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Alat tarafından Çarşamba günü yapılan yazılı açıklamaya göre Lenovo, anlaşma kapsamında Ortadoğu ve Afrika bölgesi için Riyad'da bölgesel bir genel merkez ve Suudi Arabistan'da yeni bir imalat merkezi kuracak.

Öte yandan Lenovo'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Alat'a hisse başına 10,42 Hong Kong dolarlık (1,33 dolar) ilk dönüştürme bedeliyle 2 milyar ABD doları değerinde dönüştürülebilir tahvil ihraç edeceği belirtildi.
Alat, bu yatırımın Suudi Arabistan'da yerel düzeyde 15.000 doğrudan ve 45.000 dolaylı istihdam yaratmasını ve 2030 yılına kadar toplam 10 milyar dolarlık gayrisafi yurtiçi hasıla etkisi üretmesini bekliyor.
Alat CEO'su Amit Midha, "Lenovo'nun stratejik bir yatırımcısı olmaktan ve önde gelen küresel teknoloji şirketlerinden biri olarak sürdürdükleri yolculuklarında onlarla ortaklık yapmaktan son derece gurur duyuyoruz" dedi.

Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yang Yuanqing ise "Lenovo bu güçlü stratejik işbirliği sayesinde Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki inanılmaz büyüme ivmesinden yararlanarak, dönüşümümüzü daha da hızlandırmak ve işimizi büyütmek adına önemli kaynaklara ve finansal esnekliğe erişmiş olacak" ifadelerine yer verdi.

Editör: Şeymanur Erbay