Çin'in ABD Büyükelçiliği: ABD gümrük vergilerini artırmakla "yanlış yolda ilerliyor" Çin'in ABD Büyükelçiliği: ABD gümrük vergilerini artırmakla "yanlış yolda ilerliyor"

RİYAD, 1 Mayıs (Xinhua) -- UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Suudi Arabistan'ın tarihi Diriye kenti daha fazla Çinli şirketle işbirliği yapmahedefliyor. Diriye Kapısı Kalkınma İdaresi CEO'su Jerry Inzerillo, Riyad'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Özel Toplantısı çerçevesinde Xinhua ile söyleşisinde söz konusu açıklamayı yaptı. Inzerillo, "Şu anda 40'tan fazla Çinli şirketle iş yapıyoruz. Bu rakamın 2030'a kadar yaklaşık 200'ü bulacağını tahmin ediyorum" dedi. Diriye Kapısı Kalkınma İdaresi, krallığın antik başkenti olan Diriye'yi korumak ve kalkındırmak amacıyla 2017 yılında kuruldu.

Ekran Görüntüsü 2024 05 01 144324Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Dünya Ekonomik Forumu Özel Toplantısı'na katılan Diriye Kapısı Kalkınma İdaresi CEO'su Jerry Inzerillo, 28 Nisan 2024. (Fotoğraf: Wang Haizhou/Xinhua) Inzerillo, Çin ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin ekonomik ve siyasi açıdan her zamankinden güçlü olduğunu, ayrıca turizm alanındaki iyi ilişkilerin de karşılıklı turist sayısında artış yarattığını belirtti. Çin'in dünyadaki en köklü ve zengin kültür ve miraslarından birine sahip olduğunu belirten yetkili, iki taraf arasındaki kültürel etkileşimin önemini vurguladı. Inzerillo, "Çin kültürünü Suudi Arabistan'da, Suudi kültürünü de Çin'de tanıtmak için çalışıyoruz" dedi. Bugünlerde Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Çinli turist sayısının arttığına işaret eden yetkili, Diriye'yi ziyaret etmek için cazip unsurlardan bahsetti. Inzerillo, "UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Diriye, çeşitli doğal manzaraların yanı sıra çarpıcı bir mimariye sahip. Dönemsel etkinlikler ve halk kültürüne dair gösterilerin düzenlendiği bölgede ayrıca pazarlar ve otantik geleneksel tarzda restoranlar bulunuyor" dedi. Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu kapsamında Diriye Meydanı'nın sürdürülebilirlik, toplumsal katılım ve kültürel korumayı öne çıkaran bir ticaret, kültür ve eğlence merkezi olarak tasarlandığını belirten Inzerillo, idarenin daha fazla Çinli ortakla iş yapmaya istekli olduğunu vurguladı. 

Editör: Şeymanur Erbay