SİNGAPUR, 2 Şubat (Xinhua) -- Singapur'da Çin Ay Yeni Yılı olan Ejderha Yılı'nı karşılamak için coşkulu bir bayram havası hakim. Bu coşku, ülkenin dört bir yanında görülen ejderha temalı görkemli süslemelerle daha da güçleniyor. Çin kültüründe şans getirdiğine inanılan ejderha, olağanüstü bir varlık olarak önemli bir yere sahip. Aynı zamanda yetenek ve mükemmellikte benzersiz olan ejderha; gücü, asaleti, onuru, şansı ve başarıyı sembolize ediyor. Ejderha Yılı'nı başlatacak olan Bahar Bayramı bu yıl 10 Şubat'a denk geliyor.

Ejderha Temalı Bir Süsleme1

Singapur'daki Marina Bay Sands alışveriş merkezinde Çin Yeni Yılı kutlamaları kapsamında sergilenen ejderha temalı bir süsleme, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Ejderha Temalı Bir Fener,

Singapur'daki Marina Bay Sands alışveriş merkezinde Çin Yeni Yılı kutlamaları kapsamında sergilenen ejderha temalı bir fener, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Çin Yeni Yılı Süslemeleri

Singapur'daki Gardens by the Bay'deki Çiçek Kubbesi'nde Çin Yeni Yılı süslemelerinin fotoğraflarını çeken turistler, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Çin Yeni Yılı Süslemeleri2

Singapur'daki Gardens by the Bay'deki Çiçek Kubbesi'nde Çin Yeni Yılı süslemelerini ziyaret eden iki çocuk, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

ABD'de orman yangını nedeniyle 28.000'den fazla kişi tahliye edildi ABD'de orman yangını nedeniyle 28.000'den fazla kişi tahliye edildi

Editör: Şeymanur Erbay