MANİLA, 2 Şubat (Xinhua) -- Filipinler'in Manila kenti, Çin Mahallesi'ndeki sembolik bereket ağacının ışıklandırılmasıyla herkesi Çin Bahar Bayramı kutlamalarını başlatmaya davet etti. Ağacın ışıklandırılması, kentte şenlikli bir tatil havası yarattı. Altın renkli ağaç, kızıl fenerler gibi çeşitli Bahar Bayramı unsurlarıyla süslendi. Çin kültüründe altın sarısı ve kırmızı renkler, yeni yıl için herkese iyi şans ve bereket mesajı iletmek için kullanılıyor.  10 Şubat'a denk gelen ve Ejderha Yılı'nı başlatacak olan BaharBayramı, 2024'ten itibaren Birleşmiş Milletler (BM) Konferans ve Toplantılar Takvimi'nde resmi olarak BM Değişken Tatili diye listelendi.

Bereket Ağacıyla Fotoğraf Çektiren Bir Kadın

Filipinler'in başkenti Manila'nın Çin Mahallesi'ndeki bereket ağacıyla fotoğraf çektiren bir kadın, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Bereket Ağacıyla Fotoğraf Çektiren Insanlar

Filipinler'in başkenti Manila'nın Çin Mahallesi'ndeki bereket ağacıyla fotoğraf çektiren insanlar, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Ejderha Ve Aslan Dansları

İsrail, Refah'ta ticari kamyonları koruyan 10 Filistinli güvenlik personelini öldürdü İsrail, Refah'ta ticari kamyonları koruyan 10 Filistinli güvenlik personelini öldürdü

Filipinler'in başkenti Manila'nın Çin Mahallesi'ndeki bereket ağacının ışıklandırılma töreninde sergilenen ejderha ve aslan dansları, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Aslan Dansı-2

Filipinler'in başkenti Manila'nın Çin Mahallesi'ndeki bereket ağacının ışıklandırılma töreninde sergilenen aslan dansları, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Işıklandırılma Töreninde Sergilenen Ejderha Dansları

Filipinler'in başkenti Manila'nın Çin Mahallesi'ndeki bereket ağacının ışıklandırılma töreninde sergilenen ejderha dansları, 1 Şubat 2024. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay