Refah kenti sakinleri gıda alabilmek için yardım kuyruklarında Refah kenti sakinleri gıda alabilmek için yardım kuyruklarında

SANTIAGO, 6 Şubat (Xinhua) -- Şili'nin orta kesimindeki Valparaiso bölgesinde devam eden orman yangınlarında en az 122 kişi hayatını kaybetti. Şili adli tıp kurumundan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, uzman ekipler 40 otopsi gerçekleştirdi ancak yangınlarda hayatını kaybedenlerden şu ana kadar 32'sinin kimliği tespit edilebildi. Cuma günü farklı noktalarda başlayan yangınlarda Valparaiso'da 11.000 hektarı aşkın bir alan küle dönerken, 3.000 ila 6.000 ev farklı düzeylerde hasar aldı. Güney Yarım Küre'de bulunan Şili bu yaz bir sıcak hava dalgasıyla mücadele ederken yangınların nedeni ise halen araştırılıyor.
Yangınları kontrol altına almak ve bölgeye daha fazla kaynak aktarmak üzere asker gönderilmesi amacıyla olağanüstü hal ilan edildi. Resmi rakamlara göre bu yangın, 2010 yılında 525 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 kişinin kaybolduğu 8,8 şiddetindeki güçlü deprem ve takip eden tsunamiden sonra Şili'de yaşanan en büyük trajedi oldu.

Editör: Şeymanur Erbay