Çinli astronotlar Ye Guangfu, Li Cong ve Li Guangsu, uzay enkazı koruma cihazlarının kurulumu da dahil olmak üzere birçok görevi tamamlamak için yaklaşık sekiz buçuk saat çalıştılar ve uzay istasyonunun robot kolu ve Dünya'daki bir ekip tarafından desteklendiler. 

Görev, Çinli astronotların en uzun tek uzay yürüyüşü olarak yeni bir rekor kırdı. 

Uzay 5

Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Uzay yürüyüşü görevini üstlenen iki mürettebat üyesi Ye ve Li Guangsu, görevin ardından güvenli bir şekilde Wentian laboratuvar modülüne geri döndüler. 

 CMSA'ya göre, misyon, Shenzhou-18 mürettebatının bir dizi planlanmış uzay bilimi deneyleri ve teknik testlerle meşgul olmasıyla birlikte çok sayıda başka görevi de içeriyor. Ayrıca CMSA'ya göre ekip, ek araç dışı faaliyetler üstlenecek ve uzay istasyonunun dışına yükler yerleştirecek. 

Uzay 3

Şu ana kadar Çinli astronotlar toplam 16 EVA'yı başarıyla gerçekleştirdi. 27 Eylül 2008'de Shenzhou-7 görevindeki astronot Zhai Zhigang, yaklaşık 19 dakika süren Çin'in uzay yürüyüşünü gerçekleştiren ilk kişi olarak tarihe geçti. 

Daha önce Shenzhou-15 mürettebatı da, dört uzay yürüyüşü gerçekleştirerek bir dönüm noktasına ulaşmıştı. Bu, tek bir Çinli astronot mürettebatının gerçekleştirdiği en yüksek EVA sayısını işaret ediyor. 

Uzay 2

Daha önce Shenzhou-17 mürettebatı, yaklaşık sekiz saat süren ikinci uzay yürüyüşleri sırasında ilk kez araç dışı tesislerin yörünge bakımını tamamlamıştı. 

Editör: Mustafa Karslı