İlk defa ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilen “Çince Köprüsü” Dünya Lise Öğrencileri Çince Yarışması Türkiye Finali, Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü aracılığıyla düzenlendi. 

Msg1237412520 7055

Etkinliğe Çin Türkiye Büyükelçiliği Elçisi Cong Song, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Meifen Zhou, ODTÜ Konfüçyüs Enstitüsü Çinli Direktörü Wu Tianxi, Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı, yarışmacı liselerin müdürleri ve öğrencileri katıldı. 

Etkinliğin sunuculuğunda, Türk Çin Kültür Derneği Ankara şubesi üniversite temsilcilerinden Umut Berk Karakaya görev aldı. 

Msg1237412520 7052

Ankara Atatürk Lisesi, Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ayrancı Anadolu Lisesi, Bitlis Özel Eren Fen ve Teknoloji Koleji, Kavaklıdere Ortaokulu ve birçok lisenin katıldı. 

Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı

Yarışmada birinciliği Atatürk Lisesi öğrencilerinden Elif Azra Gül kazandı. İkinciliği ise Şehit Mehmet Güder İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Güzel kazanırken, üçüncülüğü yine Şehit Mehmet Güder İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yahya Ramazan Çalışkan ve Yiğit Koymalı paylaştı. 

Msg1237412520 7053

İlk defa ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilen yarışma düzenlenen kültürel etkinliklerle şenliğe dönüştü. 

Kungfu Çay gösterisi, Keman solo performansı, Kunqu ve Sichuan operası gibi Çin'in kültürel etkinliklerinin sergilendiği yarışma ödül töreninin ardından verilen yemek ile sona erdi. 

  

Editör: Mustafa Karslı