Lotus News-- Çin’in başkenti Beijing’deki YETKM’in iki ülke arasındaki kültürel etkileşim faaliyetleri hız kazanıyor. Türkiye’yi Çin’de "Gelin Tanış Olalım" başlıklı etkinlikler dizisiyle tanıtan YETKM yönetimi, her yaş, meslek ve sosyal gruptan kişileri gruplar halinde misafir etti.

Image_20230829185446

25 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşen son etkinliğin konukları Beijing’in farklı ve seçkin orta öğretim kurumlarında okuyan 20 kişilik Çinli çocuklar oldu. Çocuklara öğretmenleri ve okullarındaki konuyla ilgili rehber eğitimciler de eşlik etti.

Image_20230829185347

Interyouth Fest’24’te Çin standına yoğun ilgi Interyouth Fest’24’te Çin standına yoğun ilgi

Çinli çocuklar, YETKM’in yerel personeli tarafından hazırlanan Türkiye’nin zengin kültürel mirasını anlatan Çince hazırlanan interaktif sunumu ilgiyle takip etti. Çocukların misafir edildiği etkinliğe, Beijing’de yaşayıp YETKM gönüllüsü olan vatandaşlarımızdan Ayşe Emel Gümüş ile Hacer Bahadır’ın da destek verdiği belirtiliyor.

Image_20230829185342

Çinli çocuklar sunumların ardından sanatçı Ayşe Emel Gümüş ile " Mavi Element - Nazar Boncuğu" atölyesinde Türk kültürünü bire bir deneyimleyip keşfetme şansı buldu. T.C.Pekin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Dr. Cansu Körkem Akçay katılanları selamlarken, misafirlere Türk lezzetlerinden ikramlar da yapıldı.

Image_20230829185436

Dr. Akçay, tüm misafirlere günün hatırasına binaen katılım sertifikaları dağıttı. Dr. Akçay, Çinli öğrencilerin ülkemiz hakkında merak edip kendisine yönelttikleri tüm soruları yanıtladı. Bu arada Beijing YETKM’nin Mayıs 20217de hayata geçirdiği Türkiye’yi tanıtım programı olan "Gelin Tanış Olalım” başlıklı etkinlikler dizisiyle şimdiye kadar Türkiye hakkında hiç bilgisi olmayan binlerce Çinli misafiri ağırladığı belirtiliyor. Söz konusu program, ağırlıklı olarak soru-cevap ve renkli sohbetler şeklinde gerçekleştiriliyor. Dostluk bağlarının pekiştirilmesi amacıyla bazen kültürel değerleri yansıtan sergiler açılıp, Türk kültüründen örnekler de sunuluyor.

Editör: Mustafa Karslı