Çin Cumhurbaşkanı Xi ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Beijing'deki görüşmesinden kareler Çin Cumhurbaşkanı Xi ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Beijing'deki görüşmesinden kareler

İSLAMABAD, 5 Şubat (Xinhua) -- Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinin Dera İsmail Han bölgesinde bulunan bir polis karakoluna Pazartesi sabahı erken saatlerde düzenlenen silahlı saldırıda en az 10 polis hayatını kaybederken 6 polis de yaralandı. Xinhua'ya konuşan polis kaynakları, kimliği belirsiz bir grup teröristin Dera İsmail Han bölgesindeki Chaudhwan polis karakoluna keskin nişancı silahları, otomatik tüfekler ve el bombaları ile saldırdığını bildirdi. Saldırının ardından polis ve güvenlik güçleri bölgeye intikal ederek hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerini ve yaralıları yakındaki bir hastaneye nakletti.
Perşembe günü yapılacak genel seçimler öncesinde saldırıların artması üzerine bölgede konuşlandırılan Swabi bölgesi Elit Polis Gücü'ne mensup 6 polis memuru da saldırıda hayatını kaybedenler arasında yer alıyor. Saldırganlar, polis ve güvenlik güçleri olay yerine ulaşmadan evvel kaçmayı başardı.
Polis, bölgeye giden tüm yolların kapatıldığını ve saldırganları bulmak için arama çalışmasının başladığını kaydetti. Saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi.

Editör: Şeymanur Erbay