YANGON/CAKARTA, 5 Şubat (Xinhua) -- Çin Yeni Yılı'nın getirdiği festival havası Myanmar ve Endonezya'da tüm hızıyla sürerken, kentlerin dört bir yanında Çin'e özgü motifleri yansıtan süslemeler ve etkinlikler görülüyor. Bahar Bayramı olarak da bilinen Çin Yeni Yılı, Çin kültüründeki en önemli bayramlardan biri. Eskiyi uğurlamak ve yeniyi selamlamak için insanlara iyi bir fırsat sunan bu bayramda, sıkı çalışmayla geçen bir yılın ardından aileler yeniden bir araya gelmenin keyfini çıkarıyor. Ejderha Yılı'nı başlatan Bahar Bayramı bu yıl 10 Şubat'a denk geliyor.

Çin Yeni Yılı Kutlamaları Sırasında Gösteri Yapan Ejderha Dansçıları

Myanmar'ın Yangon kentindeki Ulusal Tiyatro'da Çin Yeni Yılı kutlamaları sırasında gösteri yapan ejderha dansçıları, 4 Şubat 2024. (Fotoğraf: Myo Kyaw Soe/Xinhua)

Çin Yeni Yılı Kutlamaları Sırasında Gösteri Yapan Öğrenciler1

Myanmar'ın Yangon kentindeki Ulusal Tiyatro'da Çin Yeni Yılı kutlamaları sırasında gösteri yapan öğrenciler, 4 Şubat 2024. (Fotoğraf: Myo Kyaw Soe/Xinhua)

Çin Operası Maskelerini Boyayan Ziyaretçile

Myanmar'ın Yangon kentindeki Çin Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mutlu Çin Yeni Yılı - 2024 Bahar Bayramı Pazarı" için düzenlenen açılış töreninde Çin operası maskelerini boyayan ziyaretçiler, 4 Şubat 2024. (Fotoğraf: Myo Kyaw Soe/Xinhua)

Çin Mahallesinde Bahar Bayramı Süsleri Satan Bir Tezgah

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Çin mahallesinde Bahar Bayramı süsleri satan bir tezgah, 4 Şubat 2024. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)

Ejderha Yılı Süslemelerinin Yanından Geçen Insanlar

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Çin mahallesi Pantjoran PIK'de Ejderha Yılı süslemelerinin yanından geçen insanlar, 4 Şubat 2024. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)

Çin Mahallesi'nde Bahar Bayramı Süsleri Satan Tezgahların Önünden Geçen Insanlar

Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Çin Mahallesi'nde Bahar Bayramı süsleri satan tezgahların önünden geçen insanlar, 4 Şubat 2024. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)

A Ejderha Yılı Süslemeleriyle Bezeli Eski Shanghai Sedayu Şehri

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Ejderha Yılı süslemeleriyle bezeli eski Shanghai Sedayu şehri, 4 Şubat 2024. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay