Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak? Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak?

Washington merkezli, ABD'li muhafazakar bir haber sitesi olan Washington Examiner'ın haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yerini almak için önde gelen adaylardan biri olan Armin Laschet, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Çin ile yeni bir soğuk savaşa" girmemesi gerektiğini söyledi.

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin lideri Laschet, Alman Endüstrileri Federasyonu'nun bir etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Amerikan Başkanı'nın Çin ile yeni bir soğuk savaş yaratmak istediğinden emin değilim" dedi. Laschet, "Bazen çok güçlü bir duruş ve rekabetçi tavır sergiliyor, biz Avrupalılar böyle durumlarda müttefik olabiliriz. Ancak biri yeni bir savaş başlatmak isterse, bu yanlış bir karşılık olur" dedi.

Washington Examiner'a göre, Biden'ın ekibi AB'nin en büyük ekonomisi olan Almanya'yı, ABD müttefikleriyle koordinasyonu geliştirmeK ve Çin'den gelen tehditleri yönetmek için bir "demokrasiler ittifakı" koordine etme çabalarının merkezi olarak tanımlıyor. Washington Examiner, Laschet'in, Merkel'in Çin'e yönelik stratejisine "destek" verdiğini teyit ederek, Avrupa gücünün bir sonraki liderinin Washington için büyük bir rahatsızlık olacağının işareti olduğunu belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI