KUALA LUMPUR, 22 Ocak (Xinhua) -- Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, Çin Bahar Festivali hazırlıkları kentin dört bir yanında görülen altın ve kırmızı renklerdeki büyüklü küçüklü kırmızı fenerler başta olmak üzere muhteşem süslemelerle tüm hızıyla devam ediyor. "Minnettarlık ve şükran", "yeniden birleşme ve uyum" ve "her şey için yeni bir başlangıç" fikirlerini temsil eden Bahar Festivali, tüm insanların ortak ideallerini ve özlemlerini en derin şekliyle ifade ediyor. Bahar Festivali zaman içinde Çin ile diğer dünya halkları arasında kültürel bir bağ haline geldi. 10 Şubat'a denk gelen ve Ejderha Yılı'nı başlatacak olan Bahar Festivali, 2024'ten itibaren Birleşmiş Milletler (BM) Konferanslar ve Toplantılar Takvimi'nde resmen BM Değişken Tatili olarak listelendi.

fener2-1

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Thean Hou Tapınağı'nda görülen kırmızı fenerler, 21 Ocak 2024. (Xinhua/Cheng Yiheng)

fener3

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Thean Hou Tapınağı'nda görülen kırmızı fenerler, 21 Ocak 2024. (Xinhua/Cheng Yiheng)

fener4

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki bir alışveriş merkezinde yaklaşan Çin Ay Yılı olan Ejderha Yılı kutlamaları çerçevesinde yerleştirilen ejderha biçimli ışık enstalasyonları,16 Ocak 2024. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)

fener5

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki bir alışveriş merkezinde yaklaşan Çin Ay Yılı olan Ejderha Yılı kutlamaları çerçevesinde yerleştirilen ejderha biçimli bir enstalasyonun fotoğrafını çeken insanlar,18 Ocak 2024. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)

fener6

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki bir alışveriş merkezinde yaklaşan Çin Ay Yılı olan Ejderha Yılı kutlamaları çerçevesinde yerleştirilen ejderha biçimli bir enstalasyon ile selfie çeken insanlar,18 Ocak 2024. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)

fener7

Çin Cumhurbaşkanı Xi ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Beijing'deki görüşmesinden kareler Çin Cumhurbaşkanı Xi ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Beijing'deki görüşmesinden kareler

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yaklaşan Çin Ay Yılı olan Ejderha Yılı kutlamaları çerçevesinde ışık enstalasyonlarıyla süslenmiş bir alışveriş merkezini ziyaret eden insanlar, 16 Ocak 2024. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)

fener8

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bir alışveriş merkezinin önünde, yaklaşan Çin Ay Yılı olan Ejderha Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ejderha biçimli ışık enstalasyonları, 19 Ocak 2024. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay