Refah kenti sakinleri gıda alabilmek için yardım kuyruklarında Refah kenti sakinleri gıda alabilmek için yardım kuyruklarında

BEYRUT, 30 Ocak (Xinhua) -- Lübnan'ın güney sınırına düzenlenen İsrail baskınlarında iki Hizbullah mensubu öldürülürken iki sivil de yaralandı. Adlarının gizli kalması koşuluyla Pazartesi günü Xinhua'ya konuşan Lübnanlı askeri kaynaklar, İsrail güçlerinin ülkenin güneyindeki 8 kasaba ve köye 14 hava saldırısı düzenleyerek üç evi yerle bir ettiği bilgisini paylaştı. Kaynaklar ayrıca bölgedeki 15 kasaba ve köye İsrail tarafından yaklaşık 100 top mermisi atıldığını, 8 evin yıkıldığını ve 25 evin de hasar gördüğünü bildirdi.
Öte yandan Hizbullah, aralarında El Samaka, El Motella ve Zarit kışlasının da bulunduğu bazı İsrail hedeflerine saldırdığını açıkladı. Hizbullah, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırılara destek vermek amacıyla 8 Ekim'de İsrail mevzilerine çok sayıda roket fırlatmıştı. İsrail'in de Lübnan'ın güneydoğusuna ağır topçu ateşi açarak karşılık vermesiyle Lübnan-İsrail sınırında tansiyon giderek artıyor. Lübnan güvenlik kaynaklarına göre, Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalarda Lübnan tarafında şu ana kadar 173'ü Hizbullah mensubu ve 39'u sivil olmak üzere 239 kişi öldürüldü.

Editör: Şeymanur Erbay