Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

LONDRA, 3 Haziran (Xinhua) -- Çin'in ulusal havayolu şirketi Air China, Beijing Başkent Havalimanı ile Londra Gatwick Havalimanı arasında doğrudan bir rota başlatarak İngiltere'ye uçuş sıklığını artırdı. Londra Gatwick Havalimanı'nda Cumartesi günü yeni hat için bir tören düzenlendi. CA851/2 sefer sayılı rotada günde bir uçuş gerçekleştirilecek.

Londra Gatwick Havalimanı Ticari İşler Direktörü Jonathan Pollard, havalimanında Xinhua'ya yaptığı açıklamada, İngiltere'nin en büyük ikinci havalimanı olarak artırdıkları Londra-Beijing uçuşlarının, Çin ve İngiltere arasında ticaret ve turizm etkileşimlerini ve işbirliğini daha da teşvik edeceğini söyledi. Pollard, "Bugün duyurulan bu yeni hizmetin İngiltere ve Çin pazarlarında gördüğümüz büyümenin bir kanıtı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Cumartesi günü Beijing yönünde hareket eden direkt uçuşla yaklaşık 250 yolcu seyahat etti. Air China'nın Pazar günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada, yolcuların çoğunun pandemiden bu yana Çin'e ilk kez seyahat ettiği ve aile ziyaretleri, tatiller ve iş gezileri için yola çıktıkları belirtildi.

Editör: Şeymanur Erbay