TRABLUS, 11 Haziran (Xinhua) -- Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Ali el-Huveyc Çin ile ekonomik bağları kolaylaştırmak amacıyla Libya-Çin Ortak Ekonomi Odası'nın faaliyete geçirilmesi için Pazartesi günü bir yönerge yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre oda üyeleriyle bir araya gelen el-Huveyc, odanın her iki ülkenin özel sektörleri arasında ortaklık fırsatları yaratmadaki önemli rolünü vurguladı.

Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var

Libya'daki Çin yatırımlarının teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen el-Huveyc, odayı iki ülke arasında ticaret köprüleri kurulmasına ve yatırım iletişiminin geliştirilmesine yardımcı olmaya çağırdı. Açıklamada, "Toplantıda ayrıca 2024 yılının son çeyreğinde başkent Trablus'ta bir Libya-Çin ekonomik forumu düzenlenmesinin önemi ele alındı" denildi. Açıklamaya göre el-Huveyc Mayıs ayında ortak odanın Libya tarafının oluşturulmasına ilişkin bir bildiri yayımlamıştı.

Editör: Şeymanur Erbay