Çin donanmasına ait hastane gemisi 2024 misyonunda 13 ülkeyi ziyaret edecek Çin donanmasına ait hastane gemisi 2024 misyonunda 13 ülkeyi ziyaret edecek

SHANGHAİ, 23 Mayıs (Xinhua) -- Küresel lojistik devi DHL Grubu, Çin'de üretilen elektrikli araçlar için Shanghai'da bir mükemmeliyet merkezi kurduğunu duyurdu. Merkez, elektrikli araçlara yönelik batarya, motor ve şarj altyapısı gibi ürünler için uçtan uca ve entegre lojistik hizmetleri sunmayı amaçlıyor. Grup böylece Çin'de ilk elektrikli araç lojistik merkezini hayata geçirmiş oldu. DHL daha önce Endonezya, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde de bu tür merkezler kurmuştu.

Grubun Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Shanghai kentindeki merkezin komple araçlar ve bataryalar için lojistik çözümler sunması bekleniyor. Bu çözümler arasında ülke genelindeki ithalat ve ihracat işlemleri için depolama tesisleri, yurtiçi teslimat ve sertifikalı nakliye hizmetlerinin yanı sıra komple araçlar ve bataryalar için standartlara uygun, uluslararası bir intermodal nakliye ağı oluşturulması da yer alıyor.

Yeni merkez ayrıca Çin'in büyük şehirlerinde batarya ve komple araç da dahil olmak üzere ithalat ve ihracat ürünlerini depolamak ve yönetmek için 50'den fazla depo ve dağıtım tesisi açacak. DHL, Çinli elektrikli araç işletmelerinin küresel pazarda sürekli genişleyip gelişmesini destekleyecek geniş bir küresel ağa sahip. DHL Küresel Taşımacılık Asya Pasifik CEO'su Niki Frank, şirketin, Shanghai'daki yeni merkezi sayesinde uluslararası işlerini genişletmek isteyen müşteriler için tercih edilen bir iş ortağı haline gelmeye kararlı olduğunu söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay