29 Aralık’ta İstanbul Havalimanında gerçekeştirilen törenle uçuşlarına başlayan Air China haftada üç sefer olmak üzere ilk olarak Airbus A330-200 uçaklarıyla İstanbul’dan Pekin’e direkt uçuş gerçekleştirecek. 

Törene, İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen, Air China yetkilileri, Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı, İGA İstanbul Havalimanı yetkilileri ve çalışanları katıldı. 

photo1703841232

Uygun fiyatlı en son teknolojiler Pekin Otomobil Fuarı'nda ziyaretçileri büyüledi Uygun fiyatlı en son teknolojiler Pekin Otomobil Fuarı'nda ziyaretçileri büyüledi

İstanbul Havalimanı’nın 100. Havayolu şirketi Air china ile birlikte Çin’den Türkiye’ye uçan havayolu sayısı 4’e çıkacak. SkyTeam üyesi olan Air China dışında “Çin Dostu Havalimanı” projesi kapsamında daha önce China Eastern Airlines, Sichuan Airlines ve China Southern Airlines İGA İstanbul Havalimanı’na sefer yapmaya başlamıştı. 

Air China aynı zamanda Pekin ve İstanbul’u şehir çifti bazında birbirine bağlayan üçüncü taşıyıcı olacak. Havayolunun Star Alliance ortağı Türk Hava Yolları, Boeing 777-300ER uçaklarıyla günlük uçuşlar düzenleyerek İstanbul-Pekin hattında zaten hizmet veriyor. 

photo1703841213 (2)

Çinli havayolu şirketlerinden China Southern Airlines da Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na A330’larla haftada üç kez uçarak varış noktalarını birbirine bağlıyor.  

Ocak ayı başından itibaren Air China, şehirler arasında yaklaşık 1.422 çift yönlü koltuk sunarak yüzde 17,7’lik bir kapasite payı elde edecek. 

msg1237412520-4958

Editör: Mustafa Karslı