Çin'in Chongqing şehri, inovasyonun yardımıyla dönüştürücü bir değişimden geçiyor.  

2035 yılına kadar kapsamlı bir bilim merkezi haline getirilecek Bilim şehrinin, dünyanın dört bir yanından en iyi bilim insanlarını kendine çekmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Nijerya, Birleşik Krallık ve diğer ülkelerden bir grup  sosyal medya video üreticisi (vlogger) bilim şehrini ziyaret etti.

Choncing

Dünyanın Tek Turi̇zm Kari̇katürleri̇ Yarışması’nda Ödüller Veri̇ldi Dünyanın Tek Turi̇zm Kari̇katürleri̇ Yarışması’nda Ödüller Veri̇ldi

Kilit önemdeki alanlarda bilimsel atılımlar gerçekleştirecek şehirde, endüstrileri küresel değer zincirlerinin en üst noktalarına taşıyacak. 

Chongqing şehrindeki mevcut bilim-teknoloji parkları, bilim şehrinin start-up bölgesi olacak. Chengdu ve Mianyang şehirlerini de kapsayan bölgenin imarını hızlandırmak ve işbirliğine dayalı bir inovasyon ağı oluşturmak için çaba gösteriliyor. 

Kurulacak merkezin temel hedeflerine göre, 2025 yılına kadar dünya standartlarında bir dizi inovasyon platformu ve araştırma üssü kurulacak ve malzeme bilimi ile nükleer bilim gibi temel disiplinlerde yenilikçi araştırmalara öncülük etmek amacıyla bir grup tanınmış üniversite, kurum ve yenilikçi işletme bir araya getirilecek. 

Editör: Mustafa Karslı