Çin'in Guizhou Eyaletinin güneybatısındaki Dafang İlçesindeki antik tatil kasabası Shexiang'da insansız hava araçları gökyüzünde oluşturduğu şekiller ile turistlere görsel şölen yaşattı. 

Tatil köyünün yönetiminden sorumlu yerel turizm şirketi başkanı Yuan Yuan, gösterinin geçen ay dört kez düzenlendiğini ve 18 Ocak'taki gösterimde turist sayısının 100.000 gibi rekor bir seviyeye ulaştığını söyledi. 

Başkan Yuan, "Küçük bir kalamar barbekü tezgahı bile o gün yaklaşık 8.000 yuan (yaklaşık 1.127 ABD doları) gelir elde etti, bu da normal miktarın 10 katından fazla" diye ekledi. 

“Drone filosu performansları Çin'de giderek daha popüler hale geliyor” 

Drone performans şirketinin yöneticisi Long Lipin, Guiyang eyaletinin başkentinde bulunan şirketin geçen Ağustos ayından bu yana 12 drone filosu gösterisi düzenlediğini ve 2023 sonu itibarıyla toplam 1,55 milyon yuan ticari gelir elde ettiğini söyledi. 

"Crocodile" Doğu Çin'in Jiangsu'sunda ilk kez sahneye çıkıyor "Crocodile" Doğu Çin'in Jiangsu'sunda ilk kez sahneye çıkıyor

Hangzhou Asya Oyunları'nın açılış töreni gibi resmi kutlamalardan ticari promosyonlara, doğum günü partilerinden evlilik tekliflerine kadar, drone filosu performansları son yıllarda pazar büyüklüğünün sürekli genişlemesiyle Çin'de giderek daha popüler hale geldi. 

TikTok'un Çince versiyonu Douyin'de "drone ile evlilik teklifi" araması yapıldığında 1.000'den fazla kısa video çıkıyor ve bazıları 1 milyondan fazla beğeni alıyor.  

Lu, "Pazar büyüklüğünün 2024'te en az 4,5 milyar yuan'a ulaşmasını bekliyoruz" dedi. 

Editör: Mustafa Karslı