Google Saat uygulamasına yeni bir güncelleme geldi. 7.4 sürümünde artık alarmı susturmak çok kolaylaştı.

Yazarlarımızdan Ceren Sakin Salı Buluşmalarına Başladı Yazarlarımızdan Ceren Sakin Salı Buluşmalarına Başladı

Daha önceden uygulamada alarmı durdurmak için kaydırma hareketi yapmanız gerekiyordu. Ancak yeni güncellemeyle kaydırma hareketi kaldırılıp yerine alarmı durdurabileceğiniz bir düğme eklendi. Düğmeye dokunarak alarmı çok daha çabuk durdurabilir ve uykunuza devam edebilirsiniz.

Öte yandan bazı kullanıcılar bu özelliğin kendi Android telefonlarına gelmediğini rapor etti. Bu yüzden bu özelliğin erişilebilirlik ayarlarıyla ilgili bir geliştirme olabileceği belirtiliyor.

Dizaynda başka değişiklikler de var. Zamanlayıcının sol üste köşeye taşındığı, zaman ekleme ve zamanlamayı durdurma düğmelerinin daha büyük ve ortalandığı görülüyor.

Öte yandan artık Saat uygulamasına yeni bir alarm sesi ni doğrudan kaydedebiliyorsunuz. Bunun için Alarm sesi ve zamanlayıcı sesi ayarlarına yeni bir kaydet seçeneği eklendi. Üzerine dokunduğunuzda kaydedici açılıyor ve böylece kolayca yeni bir alarm veya zamanlayıcı sesini kaydedebiliyorsunuz. Tek sorun ise kullanılan kaydedicinin şu anda sadece Pixel'lerde olması. O yüzden şimdilik sadece Pixel sahipleri bu durumdan faydalanabiliyor.