WENCHANG, 17 Mart (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde yer alan Wangtangnan köyü, bir zamanlar kumlu ve tuzlu-alkali tarım arazileriyle mücadele ederken, son yıllarda kırsalı yeniden canlandırma çabalarını desteklemek üzere tarımı fotovoltaik enerji santralleriyle birleştiren yeni bir kalkınma modelini keşfetti. Datang Hainan Enerji Geliştirme Şirketi tarafından çorak arazide yaklaşık 113,3 hektar alanı kaplayan bir fotovoltaik enerji santrali inşa edildi.

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentine bağlı Wengtian kasabasının Wangtangnan köyünde bir serada çalışan köylüler, 15 Mart 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentine bağlı Wengtian kasabasının Wangtangnan köyünde bir serada yetişmiş bir patlıcan, 15 Mart 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentine bağlı Wengtian kasabasının Wangtangnan köyünde bir serada çalışan köylüler, 15 Mart 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentine bağlı Wengtian kasabasının Wangtangnan köyünde bir serada yetişen yeşil fasulyeler, 15 Mart 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentine bağlı Wengtian kasabasının Wangtangnan köyünde bir serada çalışan bir köylü, 15 Mart 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentine bağlı Wengtian kasabasının Wangtangnan köyünde bir fotovoltaik enerji santrali ve sebze seraları görülüyor, 15 Mart 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay