Hindistan'da sıcak çarpması nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti Hindistan'da sıcak çarpması nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti

RAMALLAH, 6 Şubat (Xinhua) -- Filistin Cumhurbaşkanlığı, İsrail'i kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nin kıyı bölgesindeki "saldırılarını ve savaşı" durdurmaya zorlaması için ABD'ye çağrıda bulundu. Filistin Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, çatışmanın bölgesel güvenliği daha fazla etkilemesini önlemek amacıyla ABD'nin İsrail'e, "Gazze'ye karşı savaşını durdurması yönünde baskı yapması" gerektiğini söyledi. Rudeyne, bölgeyi Gazze çatışması bataklığından kurtarmak için dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin tatbiki ve hızlı adımlar atması gerektiğini belirtti.
Ebu Rudeyne söz konusu adımların, İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin kurulmasının uluslararası meşruiyetini teyit eden kararlar çerçevesinde atılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ebu Rudeyne, ABD'yi açık bir mekanizma kurmaya ve Filistin devletini tanımak üzere belirli bir zaman dilimi içinde belirli adımlara ve uluslararası taahhütlere bağlı kalmaya çağırdı.
Sözcü, "Olumlu açıklamalar artık tek başına yeterli değil. Bölgeyi sonu gelmeyen savaş belasından kurtarmak için en uygun ve belirleyici an bu andır" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay