SHANGHAİ, 24 Mayıs (Xinhua) -- Disney animasyon filmindeki popüler karakterlerin üç boyutlu resimleriyle gövdesi süslenmiş Zootopia temalı bir yolcu uçağı, Shanghai Disney Resort ve China Eastern Airlines işbirliğiyle hizmete giriyor. Uçağın Cuma günü Shanghai ve Chengdu arasındaki hava rotasında ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanıyor.

Çin'in büyüyen seyahat pazarından daha fazla yararlanmayı hedefleyen ve eğlence parkının sahibi olan The Walt Disney Company, dünyanın ilk Zootopia temalı alanını Aralık 2023'te Shanghai Disney Resort'ta faaliyete geçirmişti. Zootopia ayrıca Shanghai Disneyland içindeki sekizinci temalı alan olma özelliğini taşıyor.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Uçak aynı zamanda China Eastern Airlines'ın filosuna katılan 6. Disney temalı uçak oldu. Shanghai Disney Resort, 2019'a kıyasla yüzde 44 artışla 2023'te 25,6 milyon ziyaretçi ağırladı. Tesisin 2023 turizm geliri ise 2019'a göre yüzde 84,2 artışla 18,5 milyar yuana (yaklaşık 2,6 milyar ABD doları) yükseldi.

Editör: Şeymanur Erbay