Shanghai Disney Resort, Walt Disney Animation Studios'un son derece başarılı filmi "Zootopia" temalı arazinin 20 Aralık'ta resmi olarak halka açılacağını duyurdu.

Walt Disney Şirketi'nin CEO'su Bob Iger, "Popüler Zootopia filmimiz, başta Çin olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki hayranlarını memnun etmeye devam ediyor ve biz de Shanghai Disney Resort'taki konuklara, bu muhteşem yeni arazi yerini ziyaret ettiklerinde sevdikleri hikayeler ve karakterlerle yenilikçi yollarla etkileşimde bulunma şansını vermekten heyecan duyuyoruz. " dedi 

Shanghai Disneyland'ın içindeki sekizinci temalı arazi olan Zootopia, Shanghai Disney Resort'un ikinci büyük genişlemesini işaret ediyor. 

Shanghai Disney Resort, 16 Haziran 2016'da altı temalı araziyle açılmıştı. Yedinci arazisi ve ilk büyük genişlemesi olan Disney Pixar Toy Story Land, 2018'de açıldı ve Shanghai Disneyland'ı dünya çapında en hızlı genişleyen Disneyland haline getirdi.

Disney Experiences'ın başkanı Josh D'Amaro, "Dünyada hayal gücü ve hikayeler olduğu sürece Shanghai Disney Resort asla tamamlanmayacaktır" dedi.

D'Amaro, Şangay Disneyland'ın büyük başarısını kanıtladığını söyleyerek, "2023'te 13 milyondan fazla misafir ağırlamış olarak burada bir rekoru kırmak üzereyiz" dedi.

Disney Parks International'ın Başkanı ve Genel Müdürü Jill Estorino'ya göre Walt Disney ekibi, filmin Çin'de büyük başarı elde etmesinden sonra Şanghay'da Zootopia arazisini inşa etmeye karar verdi.

Şanghay İşbirliği Örgütü üyeleri artıyor Şanghay İşbirliği Örgütü üyeleri artıyor

Zootopia filmi Çin'de gişe rekorları kırarak ülkenin tüm zamanların en çok hasılat yapan ithal animasyon filmi oldu ve Walt Disney ekibine göre bu unvanı şu anda hala elinde tutuyor.

Walt Disney yöneticileri, eğlence devinin her zaman Çin pazarına önem verdiğini söyledi.

Çin Turizm Akademisi Başkanı Dai Bin, yeni Zootopia arazisinin Şangay Disneyland'deki turizm ürünlerini geliştirmeye ve zenginleştirmeye yardımcı olabileceğini ve başta gençler olmak üzere daha fazla yerli ve yabancı turist çekebileceğini söyledi.

Dai, "Bir tema parkının bir yaşam döngüsü vardır ve yalnızca sürekli inovasyon yoluyla yaşam döngüsü uzatılabilir ve yenilenmiş bir canlılık kazanılabilir" dedi.

Editör: Mustafa Karslı