TİANJİN, 20 Mart (Xinhua) -- Danimarkalı ilaç şirketi Novo Nordisk, Çin'in Tianjin kentindeki fabrikasını genişletme projesine yaklaşık 4 milyar yuan (yaklaşık 556 milyon ABD doları) daha yatırım yapacağını duyurdu. Şirketten Salı günü yapılan açıklamada şirketin, bu yatırımla ilaç üretiminde daha üst düzeyde sterilite güvencesi sağlayacak dünyanın önde gelen bir izolatör teknolojisini benimseyeceği belirtildi.
Novo Nordisk Kurumsal Başkan Yardımcısı Lars Arnoldsen, şirketin genişleme projesiyle daha yenilikçi ilaçların yerelleştirilmesini desteklemek üzere üretim kapasitesini daha da artırabileceğini ifade etti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin özel temsilcisi İran Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılacak Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin özel temsilcisi İran Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılacak

Novo Nordisk, 30 yıl önce Tianjin'daki fabrikasının inşaatına başlayarak Çin'deki faaliyetlerinin ilk adımını atmıştı. Şirket, 2023 yılının ilk çeyreğinde bitmiş ürün atölyesi ve yeni üretim hatlarının genişletilmesi projesine 1,18 milyar yuan yatırım yaptı. Şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Çin Bölgesi Müdürü Christine Zhou, Novo Nordisk'in inovasyonu artırmaya, işbirliğini derinleştirmeye, ilaçların yerelleştirilmiş üretim sürecini hızlandırmaya ve daha fazla hastaya hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay