HEFEİ, 16 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in önde gelen yapay zeka ve akıllı konuşma şirketi iFLYTEK, Salı günü yapay zeka destekli büyük dil modelinin yeni sürümü Spark Desk 2.0'ı piyasaya sürdü. Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de düzenlenen lansman töreninde konuşan iFLYTEK Yönetim Kurulu Başkanı Liu Qingfeng, yeni modelde hem kodlama hem de çok modlu yeteneklerin önemli ölçüde geliştirildiğini söyledi.

İspanya'daki yapay zeka araştırmacıları kuraklık kontrolüne ve yeşil dönüşüme odaklanıyor İspanya'daki yapay zeka araştırmacıları kuraklık kontrolüne ve yeşil dönüşüme odaklanıyor

Liu, modelin kodlama yeteneklerinin kod oluşturma, tamamlama, hata düzeltme, açıklama ve birim testi oluşturma açılarından geliştirildiğini belirtti. Çok modlu bir model olan Spark Desk 2.0, resimleri okuyup analiz edebiliyor, fotoğraf üretebiliyor ve tarihi şiirlere dayalı resimler ve kısa videolar oluşturabiliyor. iFLYTEK Mayıs ayında, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikler, birden fazla dilde anlama, mantıksal akıl yürütme, matematik ve kodlama gibi temel yeteneklere sahip Spark Desk'i piyasaya sürmüştü. Model; eğitim, ofis işleri, otomobil, finans ve sağlık sektörü gibi çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Editör: Şeymanur Erbay