Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

PARİS, 9 Haziran (Xinhua) -- Çinli yeni enerjili araç (NEV) devi BYD, Cuma günü Paris'te, Avrupa'nın en işlek alışveriş caddelerinden biri olan Şanzelize Caddesi'nin hemen yakınında Avrupa'daki önde gelen showroomunu açtı. 600 metrekarelik iki katlı mağazada BYD Seal (sportif sedan), BYD Dolphin (kompakt şehir otomobili) ve BYD ATTO3 (kompakt SUV) gibi BYD'nin yıldız modelleri sergileniyor. BYD'den yapılan açıklamada, Avrupa'da yeni piyasaya sürülen plug-in hibrit SUV BYD Seal U DM-i'nin de yakında ürün gamına katılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Uluslararası olarak mevcut tüm BYD modelleri gelecekte mağazada sergilenecek ve satılacak, böylece müşterilere geniş bir seçenek yelpazesi sunulacak" denildi. Açılış töreninde kurdeleyi Çin'in Paris Büyükelçisi Lu Shaye, Paris 8. Bölge Belediye Başkanı Jeanne d'Hauteserre, BYD Başkan Yardımcısı Stella Li ve BYD Avrupa Genel Müdürü Michael Shu kesti. Lu, "BYD'nin büyümesi Çinlilerin bilim-teknoloji alanında kaydettiği ilerlemeyi temsil ediyor. Aynı zamanda Çin'in iklim ve yeşil dönüşüm konusundaki kararlılığını da ortaya koyuyor" dedi. Büyükelçi, ileri yeşil teknolojiyle donatılmış Çin yapımı NEV'lerin Fransa ve Avrupa'daki yeşil dönüşüme de katkıda bulunacağını ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay